Wachtwoord vergeten?

Nieuwe klant? Registreer hier

Jodhpur rijbroeken

(10 producten)
Sorteer op: 

Jodhpur rijbroeken Een lange traditie in de ruitersport

Jodhpur rijbroeken voor dames worden vaak gedragen door vrijetijdsruiters en vooral door wandel- en Islandruiters. De ideale schoenen voor jodhpur rijbroeken zijn jodhpur kuitlaarezen. Omdat de enkelafsluitingen iets wijd uitlopend zijn, worden jodhpur rijbroeken over de rijlaars getrokken en bevestigd met een elastische maar scheurbestendige elastische band aan de voet. Dit voorkomt dat de rijbroek omhoog glijdt. Jodhpur rijbroeken zijn verkrijgbaar als klassieke laarzenrijbroeken en optioneel ook met zit- of knievlak. Oorspronkelijk komen de jodhpur rijbroeken uit de Indiase stad Jodhpur, waar deze vorm van broek werd gedragen door de Britse cavalerie tijdens het polospel. In de loop van de tijd hebben ze zich in de paardensport over de hele wereld gevestigd als een gezellig en modieus element van ruiterkledning.

 

Jodhpur Rijbroeken voor Dames De klassieker van de ruitermode

Jodhpur rijbroeken hebben een lange traditie in de paardensport. Ze worden tijdens het rijden gelijkelijk door mannen en vrouwen gedragen. Jodhpur rijbroeken voor dames zijn vooral geschikt voor amazones die een meer casual stijl van kleding prefereren. Bij een jodhpur rijbroek zijn jodhpur rijlarzen de must-have als het gaat om geschikt schoeisel. Bij de andere accessoires hebben amazones de vrije keuze. Met een elegant verwerkte riem kan een eenvoudige jodhpur rijbroek voor dames snel en gemakkelijk worden opgewaardeerd. Bijpassende tops en andere accessoires, zoals sjaals, mutsen of een sportieve cap maken de relaxte look compleet. Voor Ijsland-amazones is er net zo mooie en stijlvolle rijkleding als voor enthousiaste wandelruiters.

 

Jodhpur rijbroeken voor dames het juiste voor iedere smaak

In ons assortiment hebben we een ruime keuze aan jodhpur rijbroeken voor dames. Verschillende stoffen zoals jeans, softshell of stretchmateriaal voldoen op betrouwbare wijze aan de verschillende eisen die de paardensport met zich meebrengt. Softshell is bijvoorbeeld ideaal voor winterse weersomstandigheden. Jodhpur rijbroeken van Softshell zijn water- en windafstotend en bovendien ook warm gevoerd. Rijbroeken van spijkerstof zijn zeer robuust en duurzaam. Niet voor niets droegen de cowboys in het Wilde Westen het materiaal graag tijdens het werken op de boerderij. Jodhpur rijbroeken van stretchmateriaal zijn perfect voor de bewegingsintensieve paardensport. Met verschillende details zoals functionele ritsen aan de enkelafsluiting, grote zakken of innovatieve gripafwerking is er voor elke amazone de juiste jodhpur rijbroek.