Advies en informatie over rijlaarzen

 

1. Welke soorten rijlaarzen zijn er?

Van hoogwaardige leren rijlaarzen tot robuuste stallaarzen, er is een ruime keuze aan soorten laarzen. Afhankelijk van het beoogde gebruik en individuele voorkeuren, kan je kiezen uit verschillende materialen, veelzijdige details en designs. Maar welke laars past bij jou en voor welke doeleinden?

Meer informatie

Een detail van het been van een ruiter met rijlaars.

Een vrouw zit op een loopbrug. Ze draagt winter rijlaarzen.

2. Hoe vind je passende rijlaarzen?

Hoe kan je het beste de kwaliteit en het materiaal beoordelen? Hoe is de pasvorm en het comfort van de rijlaars? Wij hebben de belangrijkste feiten voor een succesvolle aankoop op een rijtje gezet. In onze rijlaarzenwegwijzer lees je, hoe je de juiste maten meet en waar je op moet letten bij het passen van rijlaarzen.

Meer informatie

3. Hoe kan je je uw rijlaarzen het best onderhouden?

Vooral bij leren rijlaarzen is regelmatig onderhoud van belang. Hoe verzorg je je rijlaarzen op de juiste manier? Wat zijn de do’s and don’ts met betrekking tot het onderhoud van jouw laarzen? Én hoeveel tijd kost de verzorging ervan?

Meer informatie

Een ruiter maakt zijn rijlaarzen schoon.

accessoires voor rijlaarzen

4. Welke accessoires voor rijlaarzen zijn zinvol?

Van de laarzenknecht tot inlegzolen en voetwarmers voor koude winterdagen – er is een breed scala aan praktische accessoires voor rijlaarzen, maar welke daarvan zijn echt zinvol? Wij stellen hier de meest populaire accessoires voor rijlaarzen voor.

Meer informatie