Advies over pony’s en veulens

Pony met stippenpatroon

1. Pony’s en kleine paarden – alles wat je hierover moet weten

Pony’s en kleine paarden staan bekend om hun opgewekte en mensgerichte karakter. Ze zijn zeer leergierig en veelzijdig inzetbaar: van kinderpony en sportpony tot rijpony voor lichte volwassenen.

Wij nemen je mee naar de wereld van de pony’s en kleine paarden. De kleine tegenhangers van grote paarden stellen namelijk geheel eigen eisen aan uitrusting, verzorging en voer.

 Meer informatie

2. Het juiste voer voor pony’s: afgestemd voer voor de bescheiden pony

Het feit dat pony’s afkomstig zijn van schrale gronden en niet-veeleisend zijn, betekent dat nog lang niet dat ze geen eisen aan een hoogwaardig voer zouden stellen. Omdat pony’s genoeg hebben aan weinig voedsel, moet hun voer geconcentreerd en hoogwaardig zijn.

Hier lees je waar je bij pony’s op moet letten als het gaat om ruwvoer, mineraalvoer en de toevoeging van olie aan de voeding.

 Meer informatie
Pony knabbelt aan voederzak
Galopperend veulen

3. Veulens: wat heeft een veulen voor een goede start nodig?

Welke paardeneigenaar droomt er niet van om een eigen veulen te fokken? De paardenfokkerij is een spannende zaak en hiervoor is een uitgebreide planning vereist. Want reeds als de merrie is gedekt, moet je duidelijk weten hoe de veulenopfok wordt geregeld.

Voor eigenaren van merries die erover denken om een eigen veulen te fokken, hebben wij hier de belangrijkste informatie samengevat: van de geboorte van het veulen en de opfok tot aan de gewenning van het veulen aan het halster.

 Meer informatie

4. FAQ’s over veulens en pony’s

Pony’s passen op grond van hun afmeting probleemloos in een tuin – kun je ze ook alleen in een voortuin houden? En hoe zit dat met veulens? Heeft mijn veulen het gezelschap van andere jonge paarden nodig of is het contact met zijn moeder voldoende?

Het thema veulens en pony’s roept veel vragen op. Daarom hebben wij de meest gestelde vragen samengevat.

 Meer informatie
Ponymerrie met veulen