Advies en informatie over rijbroeken

1. Welke modellen rijbroeken zijn er?

Rijbroeken horen tot de basisuitrusting van iedere ruiter. Naast optimaal draagcomfort zijn persoonlijke voorkeuren ten aanzien van materiaal, grip, zitvlak en design van belang. De keuze is gevarieerd – snit, afwerking en beoogd gebruik bepalen welke rijbroek het beste bij u past. Varianten van rijbroeken zijn bijvoorbeeld: rijlegging, grip-rijbroek, rijbroeken met zitvlak of kniestukken, rij-jeans of thermobroeken.

Ontdek alle modellen!

meer informatie
Jeans Vollbesatzreithosen
Reitleggings schwarz

2. Waar moet ik opletten bij de aankoop van een rijbroek?

Hoe zie ik of een rijbroek past? Hoe moet de broek in de taille zitten en welke snit past het best bij mij? Wij hebben de maten, waarop u kunt letten bij het lezen van maattabellen en hoe u deze kunt toepassen bij het maken van uw keuze, samengevat in onze pasvorm-gids.

Hier vindt u informatie o.a. over de beenlengte, de omvang van de enkel-boord en het materiaal. Wij informeren tevens hoe u een comfortabele rijbroek herkent.

meer informatie

3. Accessoires voor de rijbroek – wat heb ik nodig?

Bij een rijbroek horen kniekousen, zoals een zadeldek bij een zadel – een absolute must. Modieuze riemen zorgen niet alleen voor een optimale ondersteuning van de heupen of taille, zij optimaliseren tevens optisch uw outfit.

Wij leggen hier uit met welke accessoires u uw rijbroek perfect kunt accentueren en welke verzorgingsproducten er zijn.

meer informatie
Reithosen Arten
Vollbesatzreithose

4. FAQ over rijbroeken

De meest gestelde vragen over rijbroeken vindt u in onze FAQ. Lees meer over waarom ook beginners vanaf het begin met een rijbroek dienen te rijden. Heeft u een langere of een kortere broek nodig? Ook leest u hier meer over: Welke rijbroek is het geschikt voor paardrijden tijdens de zwangerschap?“

Meer antwoorden op veelgestelde vragen over rijbroeken vindt u hier.

meer informatie