Advies en informatie over rijbroeken

1. Welke modellen rijbroeken zijn er?

Rijbroeken horen tot de basisuitrusting van iedere ruiter. Naast optimaal draagcomfort zijn persoonlijke voorkeuren ten aanzien van materiaal, grip, zitvlak en design van belang. De keuze is gevarieerd – snit, afwerking en beoogd gebruik bepalen welke rijbroek het beste bij jou past. Varianten van rijbroeken zijn bijvoorbeeld: rijlegging, grip-rijbroek, rijbroeken met zitvlak of kniestukken, rij-jeans of thermobroeken.

Ontdek alle modellen!

meer informatie
Drie ruiters met verschillende rijbroeken
Ruiter met haar paard op een laan

2. Waar moet ik op letten bij de aankoop van een rijbroek?

Hoe zie ik of een rijbroek past? Hoe moet de broek in de taille zitten en welke snit past het best bij mij? Wij hebben de maten, waarop je kan letten bij het lezen van maattabellen en hoe je deze kan toepassen bij het maken van je keuze, samengevat in onze pasvorm-gids.

Hier vind je informatie o.a. over de beenlengte, de omvang van de enkel-boord en het materiaal. Wij informeren tevens hoe je een comfortabele rijbroek herkent.

meer informatie

3. Accessoires voor de rijbroek – wat heb ik nodig?

Bij een rijbroek horen kniekousen, zoals een zadeldek bij een zadel – een absolute must. Modieuze riemen zorgen niet alleen voor een optimale ondersteuning van de heupen of taille, zij optimaliseren tevens optisch jouw outfit.

Wij leggen hier uit met welke accessoires je jouw rijbroek perfect kan accentueren en welke verzorgingsproducten er zijn.

meer informatie
Ruiter knuffelt met haar paard
Vrouw in jodhpur rijbroek staat bij een poort van een manege

4. FAQ over rijbroeken

De meest gestelde vragen over rijbroeken vind je in onze FAQ. Lees meer over waarom ook beginners vanaf het begin met een rijbroek dienen te rijden. Heb je een langere of een kortere broek nodig? Ook lees je hier meer over: Welke rijbroek is het geschikt voor paardrijden tijdens de zwangerschap?“

Meer antwoorden op veelgestelde vragen over rijbroeken vind je hier.

meer informatie