Advies en informatie over paardendekens

Paard met vliegendeken draaft door een weide

1. Welke soorten paardendekens zijn er?

De houding en de bouw van het paard, het trainingsschema en de omgeving zijn belangrijke factoren bij de aanschaf van een paardendeken. Er is een ruim aanbod van verschillende soorten dekens, die aan uiteenlopende behoeften voldoen. Van regendekens tot zweet tot vliegendekens.

Wij presenteren alle soorten dekens met hun specifieke kenmerken en toepassingen.

meer informatie

2. Welke deken heeft mijn paard nodig?

Van nature passen paarden zich ieder moment van het jaar aan, aan actuele weersomstandigheden. Dit gebeurt niet alleen door de verandering van het vacht. Lees meer over de natuurlijke thermoregulatie van het paard. Tevens beschrijven waarom deze natuurlijke regulatie niet altijd voldoende is en welke factoren doorslaggevend zijn bij de aanschaf van een paardendeken. Bij welke temperatuur heeft het paard een deken nodig en op welke details kun je letten bij de aanschaf ervan?

Wij beantwoorden hier alle vragen over paardendekens.

meer informatie
Paard met vliegendeken op verharde oprit
Paard met glinsterende vliegendeken staat op het platteland

3. Hoe bepaal ik de juiste maat?

De juiste pasvorm van de paardendeken is van belang voor het welzijn van het paard. En zo ook een voorwaarde voor de optimale functionaliteit van het materiaal. Welke maten zijn belangrijk voor het bepalen van de juiste dekenmaat? Wat is de ideale pasvorm voor een deken?

Wij geven tips voor het nemen van de maten en bij het passen. Ook individuele aanpassing bij „afwijkingen van de standaard norm“ komen aanbod.

meer informatie

4. Hoe kan een paardendeken onderhouden worden?

Veel paardendekens zijn gemaakt van „functioneel textiel“ van hoge kwaliteit welke dient te worden beschermd. Alleen door de juiste verzorging kunnen de eigenschappen van de deken, zoals waterdichtheid en ademend vermogen, op lange termijn behouden blijven. Kan een paardendeken met een reguliere wasmachine gewassen worden? Welk wasmiddel kan ik gebruiken om een paardendeken goed schoon te krijgen?

Wij hebben alle informatie over de juiste en zorgzame manier van het reiniging samengevat.

meer informatie
Een vrouw haalt een paardendeken uit de wasmachine
verschillende dekenhouder

5. Welke accessoires voor paardendekens zijn er en wat is zinvol?

Wij weten nu welke pasvormproblemen zich zouden kunnen aandienen, hoe een paardendeken kan worden schoongemaakt en dat een paard meestal niet één deken nodig heeft. Of u nu de pasvorm wilt optimaliseren, een manier zoekt om uw dekens op te hangen én te drogen of een reparatieset zoekt.

Hier laten wij handige en zinvolle accessoires voor paardendekens zien.

meer informatie

6. FAQ over paardendekens

Bij de aanschaf van een paardendeken borrelen veel vragen op. Wij geven u tips over ‚haarvrij‘ passen en beantwoorden vragen over retour mogelijkheden en klachten. Maar zelfs na de aankoop kunnen er onzekerheden zijn: Wat moet ik doen als mijn paard de deken zelf afneemt of als andere paarden eraan knabbelen? Is het mogelijk dat mijn paard allergisch is voor de paardendeken? Wij geven u antwoorden op deze en vele andere vragen over paardendekens – in onze FAQ.

meer informatie
Een pony met een outdoordeken