Advies en informatie over paardrijkleding voor kinderen

Vater und Tochter stehen vor einem Pony, das ein rotes Halfter trägt. Vater legt den Arm um die Tochter und sie sehen sich das Pony gemeinsam an.

1. Kinderen en de paardensport – een leidraad voor ouders

Wil je kind op paardrijden? Als ouder heb je dan vragen en ook zorgen. Hoeveel kost een paardrijles? Is paardrijden niet veel te gevaarlijk? Wanneer is het beste moment om paardrijden te leren en hoe vind ik de beste manege voor mijn kind? In onze leidraad voor ouders vind je alle vragen over de nieuwe hobby van je kind.

meer informatie

2. Paardrij-uitrusting voor kinderen – de checklist

De eerste paardrijles staat voor de deur, maar voordat je kind voor het eerst in het zadel plaatsneemt, moet je paardrijkleding kopen. Waarom paardrijkleding voor kinderen zo belangrijk is, wat bij de basisuitrusting hoort en welke zes mythes over de aanschaf van paardrijkleding voor kinderen de ronde doen, lees je in deze leidraad.

meer informatie
Junge und Mädchen sitzen auf ihren Ponys, stehen sich gegenüber und lächeln einander an.
Kleiner Junge mit blauer Outdoorjacke und Reithelm streichelt die Nase eines aufgezäumten Ponys in der Reithalle.

3. De eerste paardrijles – wat kunnen jij en je kind verwachten?

De eerste paardrijles van je kind staat voor de deur. Om goed voorbereid te zijn, leggen we uit wat jou en je kind in de manage te wachten staat. Waarom het paardrijden al voor de feitelijke les begint lees je hier eveneens. Hiervoor hebben we zes waardevolle tips voor de eerste paardrijlessen samengesteld.

meer informatie

4. Leidraad voor kindertoernooien

Als je kind paardrijden leuk vindt, zal misschien ooit de wens ontstaan om aan een toernooi deel te nemen. Als je zelf niet aan paardrijden doet of geen ervaringen op toernooien hebt opgedaan, is het lastig om het overzicht te houden wat betreft wedstrijden, proeven en de bijbehorende reglementen en kledingvoorschriften. Wij geven je de vereiste informatie inclusief een praktische checklist voor het toernooi en een uitstapje naar de wereld van de westerntoernooien.

meer informatie
Kind in Turnierausrüstung sitzt auf Pony, das mithilfe einer Longe von einer Person geführt wird, die ebenfalls Turnierkleidung trägt.
Kind sitzt mit Reithelm auf einem Schimmel. Reitlehrerin steht nebendran und erklärt etwas.

5. FAQ kinderen

Vooral ouders die nooit eerder in aanraking zijn gekomen met de paardensport, hebben veel vragen over de nieuwe hobby van hun kind. Heeft mijn kind een eigen poetsbox nodig? Waar moet je bij een bijrijdpaard op letten? Hoe ga ik om met een val? In ons FAQ-gedeelte vind je veelgestelde vragen over kinderen en de paardensport.

meer informatie