Advies en informatie over paardenverzorging

1. Vacht- en manenverzorging

Naast het hygiënische aspect is de verzorging van paarden van sociaal belang en schept het vertrouwen. In deze rubriek over vacht- en manenverzorging vindt je alle informatie waar je moet op letten bij het wassen van het paard en hoe je hem kunt ondersteunen tijdens de rui.

 meer informatie
Paard met golvende manen
Vrouw houdt fles huidcrème tegen de buik van het paard

2. Huidverzorging van het paard

Een gezonde huidbarrière is de beste bescherming tegen huidziekten bij het paard. Als ondersteuning bij een schrale en droge huid, voor de verzorging van mijten of eczeem, om de huid te kalmeren of voor wondverzorging. In deze rubriek huidverzorging van het paard leggen wij de verschillen en toepassingen van huidverzorgingsproducten voor paarden uit.

 meer informatie

3. Hoefreiniging en -verzorging

De vorm en conditie van de hoeven van elk paard is uniek. Zorgvuldige hoefverzorging – dagelijks schoonmaken en verwijderen van stenen, vuil en mest – vermindert het risico op infecties aan de hoeven. Bovendien ontdek je sneller afwijkende veranderingen. Op die manier is het reinigen en verzorgen van de hoeven een essentieel onderdeel van het gezond houden van het paard. Ontdek meer hierover in: hoefverzorging en -reiniging.

 meer informatie
Glimmende hoeven en een borstel