Advies en informatie over paardenverzorging

1. Vacht- en manenverzorging

Naast het hygiënische aspect is de verzorging van paarden van sociaal belang en schept het vertrouwen. In deze rubriek over vacht- en manenverzorging vindt je alle informatie waar je moet op letten bij het wassen van het paard en hoe je hem kunt ondersteunen tijdens de rui.

 meer informatie
Paard met golvende manen
Vrouw houdt fles huidcrème tegen de buik van het paard

2. Huidverzorging van het paard

Een gezonde huidbarrière is de beste bescherming tegen huidziekten bij het paard. Als ondersteuning bij een schrale en droge huid, voor de verzorging van mijten of eczeem, om de huid te kalmeren of voor wondverzorging. In deze rubriek huidverzorging van het paard leggen wij de verschillen en toepassingen van huidverzorgingsproducten voor paarden uit.

 meer informatie

3. Hoefreiniging en -verzorging

De vorm en conditie van de hoeven van elk paard is uniek. Zorgvuldige hoefverzorging – dagelijks schoonmaken en verwijderen van stenen, vuil en mest – vermindert het risico op infecties aan de hoeven. Bovendien ontdek je sneller afwijkende veranderingen. Op die manier is het reinigen en verzorgen van de hoeven een essentieel onderdeel van het gezond houden van het paard. Ontdek meer hierover in: hoefverzorging en -reiniging.

 meer informatie
Glimmende hoeven en een borstel
Anlegen eines Hufverbands

4. Wat hoort er in een stalapotheek?

Van kleine kneuzingen tot zware verwondingen die eerste hulp vereisen – een goed gevulde stalapotheek is een van de belangrijkste vereisten in dergelijke situaties om je paard snel en zonder complicaties te helpen herstellen. Wil je meer weten over wat er allemaal in een stalapotheek hoort en met welke bijzonderheden rekening moet worden gehouden? Voor de ruiters onder ons zijn er ook waardevolle tips voor de EHBO-kit op reis.

meer informatie