Advies en informatie over hoefschoenen

1. Hoefschoenen – de basics

Hoefschoenen zijn goed een echt alternatief voor de traditionele hoefijzers. De trend is om zonder beslag te lopen echter als de ondergrond het niet toelaat, kan flexibel gereageerd worden met hoefschoenen. Wat maakt hoefschoenen zo populair en voor welke soort paarden zijn ze eigenlijk geschikt? Waar moet je vooral op letten bij het gebruik van hoefschoenen? De belangrijkste basisprincipes over hoefschoenen vind je hier.

meer informatie
Twee hoefschoenen

Een paard loopt door het zand met hoefschoenen.

2. Welke hoefschoen is geschikt voor mijn paard?

Er zijn veel verschillende hoefschoenen. Welk model is het meest geschikt voor de behoeften en eisen van het paard? Wat is het verschil tussen een gesloten en een open hoefschoen? Wij geven een overzicht van de hoefschoenmodellen in ons assortiment. De gids bevat ook informatie over medische hoefschoenen voor hoeven die extra aandacht nodig hebben. Dankzij de verschillende modellen kan nog nauwkeuriger worden ingespeeld op het individuele ziektebeeld van de hoef.

meer informatie

3. Hoe vind ik de juiste hoefschoen?

De hoeven van paarden zijn net zo individueel als onze vingerafdrukken. Bij het kopen van hoefschoenen moet daarom iedere hoef afzonderlijk worden opgemeten. Opdat het paard zich volledig comfortabel zou voelen in zijn hoefschoenen, is het aanmeten en het passen precisiewerk. Er zijn verschillende manieren om de hoeven van je paard te meten. Wij leggen uit welke methode de meest nauwkeurige metingen zal geven. Bovendien vind je hier een gedetailleerd informatieblad met ruimte voor het invullen van de afmetingen, dat je gratis kunt downloaden.

meer informatie
Een person zet een hoefschoen op een paard.
Een persoon sluit het achterste deel van een hoefschoen.

4. FAQ over hoefschoenen

Is het mogelijk hoefschoenen en hoefijzers te combineren? Mijn paard heeft
hoefbevangenheid/laminitis. Zijn hoefschoenen de juiste keuze? Hoe lang gaan hoefschoenen mee en waar moet ik rekening mee houden wat betreft de draagtijd? Waarom moet ik iedere hoef apart opmeten? Wij beantwoorden deze en vele andere vragen over hoefschoenen voor paarden in deze FAQ sectie.

meer informatie