Advies en informatie over reflecterende artikelen

Vrouw met reflex vest leidt paard

1. Waarom zijn reflecterende artikelen belangrijk in de paardensport?

De ruitersport kan risicovol zijn. Maar veel potentiële gevaren kunnen tot een minimum worden beperkt indien je met de juiste uitrusting rijdt. Zeker als het donker is, is het belangrijk jezelf en je paard zichtbaar te maken met reflecterende artikelen. Wij leggen hier uit waarom.

meer informatie

2. Wanneer is het raadzaam om reflecterende artikelen te gebruiken?

Er is een breed aanbod van activiteiten die je met een paard kan doen – van training op de manege tot meerdaagse trektochten. Maar wanneer dien ik reflecterende artikelen te gebruiken en wat zijn er wettelijke voorschriften voor rijden in het donker?

meer informatie
Ruiter en paard met refleeterende kleding
Ruiter en paard met refleeterende kleding

3. Waar dien ik op te letten bij het gebruik van reflecterende artikelen?

Veiligheid boven alles. Wij geven je algemene tips over hoe jij en je paard zich veilig door het donker kunnen bewegen. Tevens leggen wij de kwaliteitskenmerken uit waaraan je goede reflecterende artikelen kunt herkennen en het zinvolle gebruik hiervan.

meer informatie

4. Welke reflecterende artikelen zijn er?

Er zijn talrijke reflecterende artikelen op de markt. Een combinatie van verschillende producten heeft zich bewezen om zich van top tot teen ziehtbaar te maken. Dat geldt niet alleen voor jou als ruiter maar ook voor je paard en je hond. Wij presenteren hier de meest populaire producten.

  • Reflecterende kleding voor de ruiter
  • Reflecterende artikelen voor paarden
  • Reflecterende artikelen voor honden

meer informatie
Meisje en paard met koplampen