Advies en informatie over rijschoenen

1. Welke soorten rijschoenen zijn er?

Als het gaat om werken in de stal of tussendoor een ontspannen ritje of wandeling met het paard, zijn de klassieke lederen rijlaarzen niet meer op hun plaats. Rijschoenen en jodhpurs bieden het nodige comfort voor elke situatie in de stal en in het zadel. Hier leggen we uit welke soorten rijschoenen en jodhpurs geschikt zijn voor welke eisen.

meer informatie
Rijschoenen
Ruiter met rijschoenen

2. Koopadvies voor rijschoenen

Wil je nieuwe rijschoenen kopen en heb je hulp nodig bij het kiezen? Geen probleem, wij hebben een overzicht samengesteld dat je zal helpen de juiste schoen voor jouw behoeften te vinden. Wij geven je ook de belangrijkste informatie over maten en pasvorm, zodat er niets mis kan gaan bij het kopen van schoenen.

meer informatie

3. Verzorging van rijschoenen – waar moet je op letten?

Een goede paar schoenen heeft regelmatig verzorging nodig. In deze gids lees je waar je op moet letten bij het onderhoud van rijschoenen en rijlaarzen, welke verzorging het beste is voor welk materiaal en hoe je de functionele eigenschappen van rijschoenen op lange termijn kunt behouden.

meer informatie
Verzorgingsproducten voor schoenen
Ruiter met chaps

4. Accessoires en extra’s – wat heb ik nodig voor mijn rijschoenen?

Bij laarzen horen klassieke chaps of gaiters. Wij zullen je de verschillen uitleggen en je helpen kiezen. Er zijn ook andere nuttige accessoires voor rijschoenen, die we in deze gids nader zullen bespreken.

meer informatie