Bedrijfsprofiel

Kramer Paardensport

Firmen Geschichte

Over Kramer Paardensport

Richard Krämer, een succesvolle zakenman, richtte in 1967 op 65 jarige leeftijd het bedrijf " Zadelverzending Kramer Paardensport " op. De behoefte aan betaalbare zadels van goede kwaliteit was zo groot, dat het bedrijf in korte tijd zeer succesvol werd. Ook werden er steeds meer medewerkers aangesteld en werd het assortiment continu uitgebreid. In 1973 nam Heinrich Schmeckenbecher het stokje over. Het hoofdkantoor verhuisde naar Hockenheim, waar tot vandaag de dag de tweede en derde generatie van de families Schmeckenbecher en Stricker het bedrijf runnen.

Op meer dan 30.000 vierkante meter worden artikelen rond de ruitersport ontwikkelt, gedistribueert en verkocht. Met meer dan 1000 medewerkers levert Kramer bij meer dan 800.000 ruiters in Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg, Frankrijk, Nederland, België, Groot Brittanië en via de dochteronderneming Felix Bühler ook in Zwitserland. Naast het verzenden van bestellingen zijn in de afgelopen jaren in Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk ook de zogenaamde MEGA STORES geopend met elk circa 1.300 vierkante meter winkelruimte. In Zwitserland heeft Kramer Paardensport sinds 2005 verschillende Felix Bühler winkels.

100 % paardensport

De beste keuze voor u en uw paard. Wij bieden meer dan 25.000 artikelen van meer dan 100 fabrikanten. Naast de grote merken in de ruitersport zijn er in ons assortiment ook speciale merken zoals het westernmerk STONEDEEK of onverwachte merken zoals het trekkingmerk TWIN OAKS. Dit, omdat wij maar één ding willen, namelijk onze klanten de best mogelijke outfit voor iedere discipline in de ruitersport aanbieden. Als specialist bieden wij bijv. alleen al in de categorie ruiter meer dan 50 verschillende rijbroeken, speciale kleding voor het veelzijdigheidsrijden, caps en tegen de 200 verschillende zadels aan. Daarnaast hebben wij voor de paardenliefhebbers natuurlijk ook een groot aanbod aan stal- en weidebenodigdheden, paardendekens, bitten en verdere outfits voor paard en ruiter.

100 % klantgerichtheid

Alles voor de klanten. Wij verwerken meer dan 1 mln. bestellingen per jaar en proberen al uw wensen te verwerken. Kramer heeft paardenvrienden aan het werk – een faire omgang met klanten, partners en onder elkaar is voor ons vanzelfsprekend. Wij staan voor uitstekende kennis in de paardensport, competente adviezen, klantgerichtheid en snelle levertijden – daarom verheugen wij ons iedere dag opnieuw over de TOP beoordelingen op eKomi!

100 % Kramer

Wij houden van onze artikelen – ons team vormt met zijn enthousiasme voor paarden en de ruitersport de waardevolle en bijzondere basis van het bedrijf. Van dressuur, naar western tot aan Working Equitation is iedere discipline door onze medewerkers vertegenwoordigd. Wij gebruiken en testen de artikelen uit ons assortiment zelf en zijn daarbij (naast onze paarden) de hardste critici.

1967 Groothandelaar en amateur dressuurruiter Richard Kramer richt in Bad Kreuznach het Kramer zadel- en postorderbedrijf op voor de paardensport.
1973 De familie Schmeckenbecher uit Hockenheim neemt het bedrijf over en verplaatst het hoofdkantoor naar Baden Würtemberg. Kramer heeft nu niet alleen het postorderbedrijf, maar voorziet ook nog kleine ruitersportwinkels in de deelstaat.
1978 Kramer begint met de zogenaamde event ruiter markten en beurzen op verschillende locaties in Duitsland.
1985 Kramer concentreert zich volledig op het verzenden en distribueert in heel Duitsland en wordt al snel marktleider.
1988 Kramer publiceert de eerste "grote catalogus".
1989 Kramer verstuurt de eerste pakketten in de toen nog bestaande DDR. Met de "klanten maken klanten" actie wordt het klantenbestand uitgebreid over andere deelstaten.
1995 Na de start op de Europese interne markt breidt Kramer zijn verzendactiviteiten uit naar Oostenrijk en Luxemburg.
2000 Verhuizing en uitbreiding van het logistiek centrum in Hockenheim.
2003 Kramer opent zijn eerste MEGA STORE in de Hessense stad Florstadt.
  2004 Opening van een nieuwe MEGA STORE in het Zuid-Beierse Sulzemoos, tussen Augsburg en München.
2005 Opening van een nieuwe MEGA STORE in Nürnberg.
2005 Kramer Paardensport neemt de meerderheid als marktleider over van de Zwitserse ruitersport marktleider Felix Bühler.
2006 De MEGA STORES 5 en 6 worden geopend in Langenau bij Ulm en in Heimsheim bij Stuttgart.
2007 De eerste Kramer MEGA STORE ontstaat in het buitenland, namelijk in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.
2008 MEGA STORE 8 en 9 worden geopend in Irschenberg en Neukirchen-Vluyn.
2009 In Hockenheim-Talhaus, Asten en in Mainz ontstaan nog maar eens drie nieuwe MEGA STORES. Kramer Paardensport levert nu ook aan klanten in Frankrijk.
2010 De 12de en 13de MEGA STORE openen nu ook in Bad Nenndorf (Hannover) en Braunschweig.
2011 Nog 2 MEGA STORES in de buurt van Hamburg worden geopend: Hamburg-Noord in Henstedt-Ulzburg en Hamburg-Zuid in Egestorf.
2012 Kramer opent nog eens 3 MEGA STORES in Bremen, Graz en Leverkusen.
2013 Opening van de MEGA STORES in Berlin-Potsdam, Dortmund en ook Regensburg. Kramer levert nu ook in Nederland.
2014 Opening van de MEGA STORES in Bonn, Berlin/Ahrensfelde en ook Wien Inzersdorf. Kramer levert nu ook in België.
2015 Opening van nieuwe MEGA STORES in Ettenheim, Nossen / Sachsen en Neukirchen / Saar.
2016 Kramer Paardensport levert nu ook in Groot-Brittanië. Opening van de eerste Franse MEGA STORES in Geispolsheim/Strasbourg. Opening van Lohfelden / Kassel en Darmstadt / Weiterstadt.
2017 Opening van nieuwe MEGA STORES in Türkheim / Bad Wörishofen, Lengerich en Reinfeld / Lübeck.
2018 Opening van nieuwe MEGA STORES in Werneck / Schweinfurt, Mühlhausen-Ehingen en Neuhaus am Inn / Passau.
2019 Opening van nieuwe MEGA STORES in Kettig / Koblenz, Avrainville / Essonne (Frankrijk), Bredenbek / Kiel
2020 Opening van nieuwe MEGA STORES in Westerstede / Oldenburg (Duitsland), Seclin / Lille (Frankrijk) en Paderborn (Duitsland)
Team Krämer Pferdesport

De medewerkerskern bij Kramer Paardensport bestaat bijna uitsluitend uit gepassioneerde amazones en ruiters met specifieke vakkennis. Deze mensen garanderen een nauwkeurig klantenadvies. De motivatie die onze medewerkers dagelijks meebrengen naar hun werk is de rode draad van de dynamiek van het Kramer bedrijf, en is tevens de reden dat het bedrijf tot op de dag van vandaag een succesvol bedrijf is. Van kwaliteitscontrole van de ontvangen goederen tot het versturen van de bestellingen gebeurt allemaal bij Kramer Paardensport.

Knowhow gebruiken - winnaars steunen

Kramer maakt gebruik van de knowhow van vele getalenteerde ruiters en paardenkenners en sponsort de olympische kampioen van vandaag en morgen.

Michael Jung – veelzijdigheid

 • Individueel goud en team zilver bij de Olympische Spelen 2016 in Rio met Sam
 • Grand Slam kampioen 2016(Badminton, Lexington, Burghley)
 • Dubbel goud bij de Spelen in London met Sam 2012
 • 1. plaats bij CCI**** Luhmühlen met Sam 2011
 • Wereldkampioen 2010 Lexington/USA met Sam
 • Brons bij de Europese kampioenschappen 2009 met Sam
 • 1. plaats bij CCI**** Luhmühlen met Sam 2009

Michael Geitner

 • Kramer Paardensport werkt samen met Michael Geitner en vertegenwoordigt de dual-lijn
 • Bij evenementen in de Kramer MEGA STORES vertelt Michael Geitner over het principe van de DUAL-ACTIVIERUNG®

Monty Roberts

 • De paardentrainer Monty Roberts vindt in Kramer een betrouwbare partner om de "paardentaal" verder te verspreiden.

Peter Thomsen - veelzijdigheid

 • Team goud bij de Olympische Spelen 2012
 • Team goud bij de Olympische Spelen 2008
 • Bronzen medaille winnaar samen met het team bij het wereldkampioenschap 1994