Advies en informatie therapie en regeneratie

1. Therapie & regeneratie en hun mogelijkheden

Voor elke lichamelijke aandoening is er een vorm van therapie die het lichaam helpt te regenereren.

In deze gids kunt u meer lezen over wat therapie en regeneratie inhouden en welke vormen van therapie er zijn voor paarden, ruiters en honden.

Meer informatie
Paard met therapiedekens
Therapiebehandelingen van het paard

2. Therapiebehandelingen en artikelen voor paarden

Door zijn gebruik als rijdier krijgt het paard vaak te maken met eenzijdige belastingen die tot blijvende schade kunnen leiden. Voor herstel, preventie of wellness kunnen therapie artikelen speciaal gemaakt voor paarden wonderen doen. Zij kunnen echter niet als vervanging dienen van een goede, gymnastische rijstijl en een professionele behandeling van het paard.

In deze gids leert u hoe u de gezondheid van uw paard kunt ondersteunen.

Meer informatie

3. Therapiebehandelingen en artikelen voor ruiters

Voor goed paardrijden moet ook de ruiter in staat zijn de bewegingen van het paard losjes en vrij te volgen. Hij mag niet vastlopen of verkrampen. Naast de compensatiesport, die de ruiter op het rijden voorbereidt, kunnen verschillende therapeutische maatregelen de ruiter ondersteunen bij het bereiken van een goede rijpositie.

In deze gids leest u wat deze maatregelen inhouden en welke hulpmiddelen voor ruiters beschikbaar zijn.

Meer informatie
IJslandse Ruiter
spelende hond

4. Therapiebehandelingen en artikelen voor honden

Net als paarden zijn honden loopdieren die vaak spier- en bottenletsels kunnen oplopen. Het maakt niet uit of het gaat om een hond in de agility sport, een speelse pup of een avontuurlijke wandelaar.

Hier kunt u lezen welke ziekten en klachten kunnen optreden bij de beste vriend van de mens en met welke therapeutische maatregelen de situatie kan worden verholpen.

Meer informatie