Advies en informatie over rijcaps

paardrijcap Felix Bühler cap InNova II

1. Welke soorten rijcaps zijn er?

Wil je een klassieke of een sportieve rijcap mét of zonder opvallende designelementen? In een kindermaat of voor een volwassen ruiter? Met de toenemende diversiteit neemt niet alleen de keuze toe wat betreft design en stijl, maar ook qua techniek. Wij laten je kennismaken met de verschillende soorten rijcaps en haar constructies.

Meer informatie

2. Waar moet ik bij de aankoop van een rijcap op letten?

Veiligheid, pasvorm, comfort, design – er komt heel wat kijken bij de aanschaf van een cap. Hier laten wij zien, hoe je ziet of de cap aan de huidige veiligheidsnormen voldoet en hoe je de juiste maat van de cap kan bepalen.

Meer informatie
Paardrijcap uvex Essential
clip caplamp met 5 LED lampjes voor paardrijcaps

3. Welke rijcap accessoires heb ik nodig?

Op welke extra’s kan je letten bij de aankoop? Welke toegevoegde waarde bieden bescherming van de kin, ventilatiesysteem of een vizier? Hoe kan je je cap optimaal onderhouden en opbergen? Welke accessoires helpen tegen regen of kou? Én verdere tips over bijvoorbeeld reflecterende accessoires die aan de cap kunnen worden bevestigd – dit en nog veel meer hebben wij hier voor jou samengevat.

Meer informatie

4. FAQ over rijcaps

Hoeveel kost een goede cap? Is het dragen van een cap verplicht? Verschillen caps voor westernruiters van klassieke caps? Om je keuzes bij de aankoop te vereenvoudigen, hebben wij alle belangrijke vragen en antwoorden op een rijtje gezet.

Meer informatie
paardrijcap ProNova II