Advies en informatie over rijcaps

Reithelm Innova 2

1. Welke soorten caps zijn er?

Wilt u een klassieke of een sportieve cap mét of zonder opvallende designelementen? In een kindermaat of voor een volwassen ruiter? Met de toenemende diversiteit neemt niet alleen de keuze toe wat betreft design en stijl, maar ook qua techniek. Wij laten u kennismaken met de verschillende soorten caps en haar constructies.

Meer informatie

2. Waar moet ik bij de aankoop van een cap op letten?

Veiligheid, pasvorm, comfort, design – er komt heel wat kijken bij de aanschaf van een cap. Hier laten wij zien, hoe u ziet of de cap aan de huidige veiligheidsnormen voldoet en hoe u de juiste maat van de cap kunt bepalen.

Meer informatie
Uvex Essential
Helmlampe

3. Welke cap accessoires heb ik nodig?

Op welke extra’s kunt u letten bij de aankoop? Welke toegevoegde waarde bieden bescherming van de kin, ventilatiesysteem of een vizier? Hoe kunt u uw cap optimaal onderhouden en opbergen? Welke accessoires helpen tegen regen of kou? Én verdere tips over bijvoorbeeld reflecterende accessoires die aan de cap kunnen worden bevestigd – dit en nog veel meer hebben wij hier voor u samengevat.

Meer informatie

4. FAQ over rijcaps

Hoeveel kost een goede cap? Is het dragen van een cap verplicht? Verschillen caps voor westernruiters van klassieke caps? Om uw keuzes bij de aankoop te vereenvoudigen, hebben wij alle belangrijke vragen en antwoorden op een rijtje gezet.

Meer informatie
ProNova II