Advies rijhandschoenen

1. Welke rijhandschoenen zijn de juiste keuze?

Bij het werken met paarden, zowel bij grondwerk als bij het paardrijden of bij de dagelijkse omgang, is de bescherming van de handen bijzonder belangrijk. Zonder (rij)handschoenen kunnen brandwonden en andere verwondingen ontstaan zodra het paard bijvoorbeeld losbreekt. Het dragen van handschoenen is ook een goede manier om je handen te beschermen tijdens het dagelijkse stalwerk.

Maar niet alle rijhandschoenen zijn hetzelfde, want er zijn verschillende modellen met een grote verscheidenheid aan materialen. In deze gids leggen we uit welke rijhandschoen de juiste keuze is.

Meer informatie
Twee handen met handschoenen gevormd tot een hart
rijhandschoenen van Felix Bühler

2. Wat is belangrijk bij goede rijhandschoenen?

Bij rijhandschoenen van hoge kwaliteit zijn de materialen, de afwerking en de pasvorm van doorslaggevend belang. Goede rijhandschoenen moeten een fijne verbinding tussen de hand van de ruiter en de mond van het paard mogelijk maken zonder dat er blaren ontstaan in de ruimten tussen de vingers.

Lees deze gids om te weten te komen op welke punten je moet letten bij het kopen van rijhandschoenen.

Meer informatie

3. Hoe onderhoud ik mijn rijhandschoenen goed?

Rijhandschoenen zijn soms de meest onopvallende en kleinste onderdelen van de uitrusting van een ruiter. Daarom kan het gebeuren dat men niet veel belang hecht aan het onderhoud van rijhandschoenen. Toch vereisen ze een goede verzorging, zodat de ruiter er lang van kan genieten. Met de juiste verzorging kunnen rijhandschoenen zelfs enkele jaren meegaan, ondanks intensief gebruik.

In deze gids leggen we uit hoe je rijhandschoenen van verschillende materialen moet onderhouden.

Meer informatie
Een vrouw leunt op een hek. Ze draagt rijhandschoenen.
Een hand met een rijhandschoen streelt een paard

4. FAQ over rijhandschoenen

Waar moet je op letten bij het kopen van rijhandschoenen en hoe moeten ze passen voor maximaal comfort? Hoe lang rijhandschoenen meegaan, hangt af van hoe goed ze worden onderhouden. Maar hoe vaak moet je rijhandschoenen wassen?

Wij beantwoorden deze en nog meer vragen in onze FAQ over rijhandschoenen.

Meer informatie