Advies en informatie over grondwerk

Western ruiter doet grondwerk met haar paard

1. Wat is grondwerk?

Iedereen die een paard heeft geleid, is in aanraking gekomen met grondwerk, zonder het misschien te weten. Het maakt niet uit of je je paard uit de paddock haalt of bijvoorbeeld je paard vertrouwd maakt met een nieuwe oefening – grondwerk heeft vele facetten. Maar wat is grondwerk precies en wat zijn de doelstellingen? We geven een inzicht in de meest elementaire training met het paard.

meer informatie

2. Welke varianten van grondwerk zijn er?

Grondwerk biedt een breed scala aan trainingsmogelijkheden. Longeren: dat klassieke training aan de lange is waarschijnlijk een van de bekendste vormen van grondwerk. Als je wat afwisseling in het trainingsschema wilt aanbrengen, vind je hier een gevarieerd aanbod in grondwerk. Van horsemanship, conditietraining, dual activation volgens Michael Geitner tot het trendy horse walking, wij laten je in detail kennismaken met meerdere varianten van grondwerk.

meer informatie
Westernpaard
Paard wordt geladen

3. Trailerlaadtraining

Trailerlaadtraining zou deel moeten uitmaken van elk trainingsprogramma voor paarden. Ten minste één keer in zijn leven moet een paard in een trailer worden vervoerd, bijvoorbeeld naar de dierenarts, een nieuwe stal, een cursus of een toernooi. Daartoe moet het zonder problemen kunnen worden geladen.

In deze gids geven wij jou nuttige informatie en 10 tips voor het laden van jonge paarden.

meer informatie

4. FAQ over grondwerk

Door de veelvoud aan grondwerkoefeningen zijn er ook veel vragen. In deze FAQ geven wij antwoord op de meest gestelde vragen over grondwerk: Hoe vaak moet grondwerk in het trainingsschema worden opgenomen? Wanneer moet je met grondwerk beginnen? Is grondwerk ook mogelijk zonder manege?

meer informatie
Ruiter leidt paard door een gordijn