Advies over Vliegenbescherming

Fliege

1. Een beetje insectenkunde voor paardenbezitters

Wij stellen vijf insecten voor die onze paarden het leven bijzonder moeilijk maken in de zomer. Waar is hun natuurlijke habitat, kunnen ze bijten en hoe kunnen we ze bestrijden? Waarom kriebelmuggen zomereczeem veroorzaken en welke beschermende maatregelen u tegen de verraderlijke teken kunt nemen, wordt hier uitgelegd.

meer informatie

2. Waarom is bescherming tegen vliegen zo belangrijk voor het paard?

Paarden hebben verschillende mogelijkheden om zichzelf tegen het ongedierte te beschermen. Tijdens het insectenseizoen is dit zelfbeschermingsmechanisme echter niet voldoende, vooral niet voor paarden met allergieën. Temeer ook omdat het naar de paddock geduld met zich meebrengt. Daarom is het verstandig om u in de zomer actief bezighouden met het thema vliegenbescherming en zodoende uw paard te ondersteunen in de strijd tegen lastige insecten. Waarom? Dat leggen wij hier uit.

meer informatie
Pferd mit grüner Fliegendecke
Fliegenschutzmittel

3. Vliegenbescherming voor het paard – welke middeltjes helpen?

Er zijn talloze manieren om uw paard tegen insecten te beschermen. Idealiter worden meerdere beschermende-maatregelen gecombineerd. Welke middelen en manieren er zijn en hoe een optimaal vliegenbeschermings-plan voor uw paard uitziet? Daartoe geven wij hier meer informatie.

meer informatie

4. Hoe kunnen ruiters zich doeltreffend tegen insecten beschermen?

Ruiters zijn veel buiten – dit geldt vooral voor de warme zomermaanden, wanneer insecten bijzonder actief zijn. Opdat de bloedzuigers uw verblijf in de stal en de ritten met uw paard niet in de weg zitten, opperen wij tips voor een ontspannen zomer met uw paard. Kom meer te weten over beschermende maatregelen op lange termijn in de vorm van vaccinaties of een hyposensibilisatiekuur. We geven een aantal tips waarmee u insecten op afstand houdt. En we leggen stap voor stap uit wat u kunt doen als u toch gestoken wordt.

meer informatie
Bremsenfalle

5. Bescherming tegen vliegen op stal

Op stal kunt u een paar acties ondememen om het aantal insecten tot een minimum te beperken. Wanneer voelen vliegen, muggen, etc. zieh op stal, niet thuis? En wat heeft dat met spinnen en vleermuizen te maken? Wij tonen u praktische vallen waarmee u het ongedierte gegarandeerd vangt.

meer informatie