Advies en informatie over stalhygiŽne

1. Waarom is stalhygiëne belangrijk?

De hygiëne in de stal heeft niet alleen iets te maken met uiterlijk vertoon. Hygiëne in alle delen van de stal is bijzonder belangrijk voor de gezondheid van het paard. Dit kan aandoeningen van de luchtwegen, hoefrot en besmettelijke ziekten die van paard op paard kunnen worden overgedragen, voorkomen. Hoe je een paardvriendelijk stalklimaat bereikt, vind je hier.

meer informatie
Vrouw die een paardenbox uitmest
Stalborden

2. Tips om de stal en zadelkamer netjes te houden

Een schone stal is ook een paardvriendelijke stal. Want waar orde is, is het moeilijk voor ongewenste gasten of ziektekiemen om zich te vestigen. Het is niet alleen belangrijk om de paardenboxen dagelijks schoon te maken, ook de rest van de stal moet één keer per jaar worden schoongemaakt. Om te voorkomen dat het daarna weer een chaos wordt, geven we praktische tips voor meer orde en netheid in de stal en zadelkamer.

meer informatie

3. FAQ over stalhygiëne

Stalhygiëne is een zeer uitgebreid onderwerp, waarbij veel vragen opkomen. Wat helpt bijvoorbeeld tegen de geur van ammoniak in de stal? Hoe vaak moet een paard uitgemest worden? En kan ik een desinfectiemiddel gebruiken in de stal?

Antwoorden op deze en andere vragen zijn hier te vinden.

meer informatie
man, de stalbaan keert terug