Advies en informatie over rij-jassen

Reitjacke und Reitmantel

1. Verschillende soorten rij-jassen 

Of het nu regent, sneeuwt, waait of de zon schijnt – als ruiter wordt u aan alle weersomstandigheden blootgesteld. Om ontspannen en met plezier naar de stal te kunnen gaan, onder alle weersomstandigheden, is het belangrijk om in de juiste rijkleding op pad te zijn. Wij hebben de verschillende soorten en modellen rij-jassen voor u samengevat.

meer informatie

2. Hoe vindt u de juiste rij-jas?

Om als ruiter optimaal te profiteren van de verschillende rij-jassen is het van belang dat het model goed past. Dit betekent dat naast de juiste maat ook de snit en het materiaal helemaal passend is. Hoe u de ideale rij-jas vindt en waar u op moet letten bij het passen, hebben wij voor u als volgt samengevat.

meer informatie
Textilpflege

3. Hoe onderhoudt u uw rij-jas?

Verzorgingsproducten voor zadels, hoofdstellen of paardendekens van zijn meestal voorradig in de zadelkast. Echter verzorgingsproducten voor paardrijkleding worden soms vergeten. Om lang van uw paardrijkleding te kunnen genieten, is het van belang om de juiste onderhoudsproducten te gebruiken. De belangrijkste informatie en tips voor het onderhoud van uw bovenkleding vindt u hier.

meer informatie

4. FAQ over rij-jassen 

Hoe lang is de impregnering van een rij-jas eigenlijk actief? Wat kunt u doen aan een vastzittende rits? Hoe ademend is een rij-jas en hoe kunt u dat meten? Neemt de waterdichtheid van het materiaal af na veelvuldig wassen? Wij beantwoorden al uw vragen over rij-jassen in onze FAQ.

meer informatie