Advies en informatie over rij-jassen

Twee vrouwen dragen rij-jassen en rijmantels

1. Verschillende soorten rij-jassen 

Of het nu regent, sneeuwt, waait of de zon schijnt – als ruiter wordt je aan alle weersomstandigheden blootgesteld. Om ontspannen en met plezier naar de stal te kunnen gaan, onder alle weersomstandigheden, is het belangrijk om in de juiste rijkleding op pad te zijn.

Wij hebben de verschillende soorten en modellen rij-jassen voor jou samengevat.

meer informatie

2. Hoe vind je de juiste rij-jas?

Om als ruiter optimaal te profiteren van de verschillende rij-jassen is het van belang dat het model goed past. Dit betekent dat naast de juiste maat ook de snit en het materiaal helemaal passend is.

Hoe je de ideale rij-jas vindt en waar je op moet letten bij het passen, hebben wij voor jou als volgt samengevat.

meer informatie
Twee vrouwen dragen rij-jassen en bodywarmers
textielonderhoud voor rijkleding

3. Hoe onderhoud je jouw rij-jas?

Verzorgingsproducten voor zadels, hoofdstellen of paardendekens zijn meestal voorradig in de zadelkast. Echter worden verzorgingsproducten voor paardrijkleding soms vergeten. Om lang van je paardrijkleding te kunnen genieten, is het van belang om de juiste onderhoudsproducten te gebruiken. De belangrijkste informatie en tips voor het onderhoud van je bovenkleding vind je hier.

meer informatie

4. FAQ over rij-jassen 

Hoe lang is de impregnering van een rij-jas eigenlijk actief? Wat kan je doen aan een vastzittende rits? Hoe ademend is een rij-jas en hoe kan je dat meten? Neemt de waterdichtheid van het materiaal af na veelvuldig wassen?

Wij beantwoorden al je vragen over rij-jassen in onze FAQ.

meer informatie
Een vrouw in een rij-jas zit naast een pony.