Onderhoud van schoenen en rijlaarzen

STEEDS stallaarzen Countryside

1. Van welke materialen zijn schoenen en rijlaarzen gemaakt?

Stevig en robuust schoeisel is essentieel voor het paardrijden. Het moet een fijn gevoel in de stijgbeugel geven en tegelijk robuust genoeg zijn om het werk in de stal aan te kunnen met droge en warme voeten. Maar welk materiaal is het meest geschikt voor welk doel? En hoeveel zorg moet worden besteed aan de verschillende materiaalsoorten?

meer informatie

2. De perfecte schoenpoets box – welke artikelen heb ik nodig?

Schoenen moeten regelmatig worden onderhouden, ongeacht het materiaal. Om alles bij de hand te hebben, kunt u schoenverzorgings-producten in een schoenpoets box opbergen. Maar wat heb ik eigenlijk nodig voor een geslaagde behandeling van mijn schoenen en laarzen? Wij laten u zien, van verzorgingsspons tot verzorgingslotion, waar u op kunt letten.

meer informatie
schoenverzorgings-producten
Jodhpurs

3. Het onderhoud van schoenen en rijlaarzen step-by-step

Het onderhoud van schoeisel in slechts drie stappen? Is dat mogelijk? Ruiters brengen hun vrije tijd graag door met hun geliefde viervoeters en zorgen vaak goed voor hun leren uitrusting. Uw schoeisel verdient ook aandacht middels een regelmatige onderhoudsbeurt, zeker als zij voor het eerst gedragen worden. We beschrijven stap voor stap, hoe uw schoenen weer kunt laten glimmen. Wij geven u tevens waardevolle tips over hoe u uw schoenen met zorg behandelt.

meer informatie

4. FAQ over schoenen en rijlaarzen

Onderhoud van schoeisel kan eenvoudig zijn – maar eerst is het handig om een aantal vragen over de perfecte onderhoudsroutine te beantwoorden. Waarom is impregnering zo belangrijk? Kan ik meteen de stal in met mijn pas gepoetste laarzen? En hoe verwijder ik krassen en vlekken van mijn leren schoenen? Wij beantwoorden deze en andere belangrijke vragen in deze rubriek.

meer informatie
Leren rijlaarzen en paardenbenen met beenbeschermers