Advies over verzorging van been- en hoefbescherming voor paarden

1. Waarom hebben paarden beenbescherming nodig en welke soorten zijn er beschikbaar?

De benen van paarden moeten veel doorstaan. Pezen en ligamenten ondersteunen het bewegingsapparaat van het paard en liggen gevaarlijk dicht aan de oppervlakte, direct onder een dun laagje huid. Zelfs lichte stoten, trappen of vertrappingen kunnen leiden tot verlamming. Om de benen van paarden doeltreffend tegen stomptrauma’s te beschermen, worden verschillende soorten beenbeschermers gebruikt. In deze gids laten we je zien hoe bandages, been-/peesbeschermer en dergelijke de benen van je paard kunnen beschermen.

Meer informatie
Gebandeerde paardenbenen
Vrouw sluit peesbeschermers aan een paardenbeen

2. Hoe maak ik de beenbescherming voor paarden goed schoon?

De hygiëne van de uitrusting speelt een belangrijke rol, niet alleen om uiterlijke redenen. Vooral de praktische aspecten staan op de voorgrond als het gaat om beenbescherming. Fijne stof- of zandkorrels tussen de bandage of beschermer en het been van het paard kunnen wrijving veroorzaken. Deze zijn niet alleen onaangenaam voor het paard, er kunnen ook fijne haarscheurtjes ontstaan waardoor bacteriën kunnen binnendringen en het been gevoeliger wordt. Wij laten jou zien hoe je de beenbeschermers van jouw paard het beste kunt schoonmaken.

Meer informatie

3. FAQ over been- en hoefbescherming voor paarden

Kan ik peesbeschermers, therapiebeschermers of hoefschoenen in de wasmachine wassen? Kan ik ze in de droogkast doen? En wat gebeurt er met het been van het paard als ik per ongeluk vergeet de bandages of beschermers ’s nachts uit te doen?

In onze FAQ over been- en hoefbescherming voor paarden, beantwoorden wij jouw meest gestelde vragen over dit onderwerp.

Meer informatie
Vrouw bandageert paard voor het rijden