Uw aanmelding bij Kramer Paardensport

Toets voor de aanmelding uw gebruikersgegevens in.

U bent een nieuwe klant?Nu registreren
4.4 / 5   427 Beoordelingen
klant worden
Felix Bühler 2 in 1 softshelljas Alina
Felix Bühler

2 in 1 softshelljas Alina

Artikelnr.: 652203-XS-S
Leverbaar
€ 49,90
In plaats van € 69,90  
incl. BTW
49.90
EUR

Kleurcode kiezen:

zwart

Maat kiezen:

XS
Aantal:
x
Deze sportieve softshelljas in melange optiek kan als jas of als bodywarmer worden gedragen. Waterafstotend, winddicht en ademend. De mouwen zijn met de ritsen makkelijk te verwijderen. Het super elastische materiaal met zachte binnenkant zorgt voor het hoogste draagcomfort. Met klittenband verstelbare mouwboordjes. Reflecterende contraststrepen, contrastkleurige 2-weg rits vooraan, 2 steekzakken met rits en rijgkoord in de zoom. 100 % polyester.
Waterafstodend Waterafstodend
De schaal van waterdichtheid is een glijdende. We onderscheiden hier twee begrippen: waterdicht en waterafstotend. De mate van waterdichtheid is afhankelijk van de manier waarop het water inwerkt op het materiaal. Daarnaast spelen ook de duur van blootstelling aan water, de druk op het materiaal (door wind, rugzak of drager zelf) een rol. Een materiaal dat waterafstotend is, kan vochtigheid en korte miezerregen goed weerstaan, omdat de watermoleculen dankzij de geïmpregneerde buitenkant verdampen. Op die manier kan vocht, bijvoorbeeld door wind of externe druk, niet doordringen in de stof. Regelmatig impregneren van de stof behoudt de waterafstotende eigenschappen.
Winddicht Winddicht
Een membraan zorgt voor een licht waterafstotende windbescherming. Het winddichte softshellmateriaal biedt een optimale bescherming tegen het windchill effect (gevoelstemperatuur). De convectieve afvoer van lichaamswarmte veroorzaakt een snellere verdamping. Door de koude wind kan de huid vervolgens niet snel genoeg weer op temperatuur komen, waardoor de huid gaat afkoelen. Softshellmateriaal zonder membraan is meer ademend, maar in mindere mate waterafstotend. Wie meerdere uren door de regen onderweg is, kan het beste een waterdichte regenjas nemen.
Ademend Ademend
Ademactiviteit is niet hetzelfde als luchtdoorlatendheid. Ademactiviteit heeft te maken met de microporeuze eigenschap van de stofmembranen om lichaamsvocht in vorm van waterdampmoleculen effectief naar buiten toe te geleiden. Zodoende blijft de huid ook bij inspanning aangenaam droog. Voorwaarde voor een functionerend vochttransport van binnen naar buiten is een verschil in druk. De dampdruk moet binnenin hoger zijn dan buiten. Dat kan alleen het geval zijn wanneer de buitenlucht kouder en/of droger is dan de lucht binnen. De grenswaarde van de ademende microporeuze membranen ligt rond de 25°C buitentemperatuur: vanaf deze temperatuur treedt het omgekeerde effect op.
2 in 1 2 in 1
Dit product voldoet aan twee functies in één.
Gegevens worden geladen...
1 Reviews
5.0
voor 2 in 1 softshelljas Alina

1 van 1 Klanten kunnen dit artikel aanraden

5 Sterren

1 Beoordelingen

11.4.2018 (Bevestigde aankoop)
sluiten (x)
Wat betekent dit?
Deze beoordeling werd gegeven door een koper van dit artikel. Deze beoordeling wordt alleen toegekend na ontvangscontrole.