10 voornemens voor een leuke sfeer op stal in 2017

10 voornemens voor een leuke sfeer op stal in 2017

Iedereen gaat filosoferen over zijn voornemens voor het nieuwe jaar. Wat wil je graag veranderen? Waar ga je aan werken? Wat ga je ondernemen? Maar meestal komt hiervan niet veel in huis! Voor een beter stalambiance is het altijd leuk samen dingen te ondernemen. De meeste van ons zitten namelijk meer op stal als thuis. Een leuke band met de stalgenoten is dus wel belangrijk. Onze planning voor 2017 is klaar. Wat hebben we in petto:

1. LENTESCHOONMAAK

Een ordelijke stal is gewoonweg aangenamer en maakt iedereen gelukkig. Het eerste punt op onze TO DO lijst voor de lente! Zeg spinnenwebben, stof, enz… “GOODBYE!”

2. LEDER POETSNAMIDDAG

Heeft je zadel, hoofdstel, laarzen etc een goede poetsbeurt nodig? Ik vind het echt zó een saai gedoe. Wij organiseren een gezellige namiddagje met de hele stal om al het ledermateriaal te poetsen. Ondertussen lekker bijkletsen met koffie en taart (natuurlijk gaat het hier hoofdzakelijk om het leder poetsen.

3 SCHENK- en RUILACTIE

Tijdens de lenteschoonmaak zullen we allemaal wel spullen vinden die we eigenlijk nooit gebruiken. Al deze spullen gaan wij verzamelen en de week erop houden wij in de binnenpiste een Second Hand namiddag (de flyers worden reeds gedrukt). Zo vinden deze spullen misschien een nieuwe eigenaar. De spullen die niet verkocht geraken, schenken wij aan het paardenasiel.

4. JAARLIJKSE UITSTAP

Een gezellige uitstap met de hele stal kan niet alleen het groepsgevoel verbeteren het is ook gewoon eens een andere manier om elkaar te leren kennen. Waar anders dan op een evenement met… ja hoor “PAARDEN”. Aangezien we met een grotere groep zijn huren we dit jaar een bus.

5. SAMEN UITRIJDEN

Het is soms wat lastig als iedereen op een ander tijdstip op stal is om samen een buitenrit te maken. Daarom organiseren we 1 keer per maand een zondagsrit en gaan we onderweg wat lekkers drinken of eten.

6. BIJSCHOLING

Een bijscholing is altijd goed om je paardenkennis te verbeteren. Iedereen op stal heeft zich dit jaar wat voorgenomen. Er zijn zoveel leerrijke cursussen die men kan bezoeken. Zoals een zitcursus. Of een cursus over grondwerk. Ook interessant zijn seminarissen met thema’s zoals paardenvoeding, paardenmassage etc.

7. OPKNAPWERKJES

Op stal is er altijd werk! Daarom hebben we deze lente een opknapdagje gepland. Dan gaan we allemaal samen het onkruid verwijderen en het springparcours opknappen met wat hippe felle kleurtjes. Daarna bestellen we allemaal een heerlijke pizza!

8. ONTBIJT OP STAL

Enkele zondagen per jaar organiseren wij een ontbijt op stal. Iedereen brengt wat mee en dan gaan we gezellig samen zitten. Altijd leuk om de dag te starten.

9. CURSUS OP STAL

Dit jaar organiseren we een cursus met circuslessen. Het is een leuke afwisseling voor paard en ruiter. Twee dagen lang leren we enkele kunstjes. Het is vooral handig voor de mensen zonder transport of voor paarden die niet graag reizen.

10. CHALLENGE VOOR PAARD EN RUITER 2017

Als uitdaging voor 2017 organiseren we een Horse Agility wedstrijdje. Iedereen is al volop enthousiast!

YouTube
Instagram

Dit bericht is geschreven door Julie

Paarden waren altijd al een passie van Julie. Sinds haar 11 jaar (ondertussen al 17 jaar) rijdt zij regelmatig. Na ervaringen met de klassieke dressuur en de western vond zij haar weg naar de Working Equitation. Haar 6 jarige Westfalen ruin "Bruno" traint zij zelf. Sinds 2015 werkt zij bij Kramer en is verantwoordelijk voor de online shop. Je mag van haar interessante en leerrijke tips verwachten in de Kramer Blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *