Horse Walking

Horse Walking

Grondwerk is de basis voor het vertrouwen tussen mens en paard. Het is niet alleen voor jonge paarden, maar voor alle paarden en andere dieren. Ook voor paarden die vanwege blessure of ziekte niet meer gereden kunnen worden. Er zijn veel verschillende manieren om onze viervoeters op de grond bezig te houden: van het stappen aan de hand, het klassieke longeren, de dubbele longe, de lange teugel tot gymnastiseren, circusoefeningen en vrijheidsdressuur. Alles is mogelijk!

Lees verder Horse Walking

Blog deal van de week: 24.04. – 30.04.2017

STONEDEEK westernpad Pattern - Kramer Paardensport

Omdat westernzadels, in vergelijking met dressuur- en springzadels, zelf geen opvulling in de vorm van een zadelkussen hebben, is een goede zadelonderlegger enorm belangrijk. Daarbij gaat het niet alleen om een goede opvulling, maar ook om een anatomische vorm, zodat de pad ideaal onder het zadel komt te liggen. Op die manier wordt vooral de kwetsbare schoft beschermd tegen schuurplekken.

Lees verder Blog deal van de week: 24.04. – 30.04.2017

Blog deal van de week: 10.04. – 16.04.2017

Blog Deal: Felix Bühler Jodhpurs NRS ZIP

Flair en ik genieten van de lenteachtige warme temperaturen en zijn allebei blij, dat de winterse kou eindelijk verdwenen is. Terwijl mijn paard haar wintervacht verliest, berg ik mijn winterkleding op en haal ik weer iets luchtigers te voorschijn. Dat geldt ook voor mijn schoenen. De gevoerde stalschoenen en laarzen worden weer voor lichte jodhpurs ingeruild. Ik voel mij meteen weer wat vrijer en beweeglijker – met name in het zadel!

Lees verder Blog deal van de week: 10.04. – 16.04.2017

De meest voorkomende giftige planten

De meest voorkomende giftige planten

Giftige planten vormen een grote bedreiging voor onze paarden. Anders dan hun voorouders in het wild, hebben ze namelijk niet meer het natuurlijke instinct om zelf schadelijke planten te kunnen onderscheiden van mals gras. Daarom is het onze plicht om de belangrijkste giftige planten te kunnen herkennen – want alleen zo kunnen we de bijbehorende maatregelen treffen en onze viervoeters beschermen tegen ernstige vergiftigingen.  

Lees verder De meest voorkomende giftige planten

Checklist: Voorbereiding op het weideseizoen 

Voorbereiding op het weideseizoen 

Voordat onze viervoeters eindelijk weer de wei in mogen, moeten er eerst wat klussen worden geklaard. Daarbij horen o.a. de voorbereiding en onderhoud van de weidegrond, de omheining controleren en het verwijderen van giftige planten, die schadelijk kunnen zijn voor onze paarden. Om te voorkomen dat in het voorjaar geen belangrijke dingen worden vergeten, heb ik voor jullie een “To-Do” lijstje samengesteld: 

Lees verder Checklist: Voorbereiding op het weideseizoen?

Blog deal van de week: 13.03. – 19.03.2017

Blog-Deal Rugzak Rana

Ik moet wel een beetje gniffelen als ik eraan terugdenk hoe ik vroeger altijd naar de manege fietste: Natuurlijk in stijl met de rijhelm op, zweep in de hand en rijlaarzen aan. Toen zou ik het geweldig hebben gevonden, als ik een “manege-rugzak” had gehad met genoeg plaats voor alle spullen, en die ook nog eens rustig smerig mocht worden. In de nieuwe lente/zomer catalogus heb ik er nu echt zo eentje gevonden:

Onze blog Deal van 13-03 t/m 19-03-2017: SHOWMASTER rugzak Rana afgeprijsd van € 29,90 naar € 24,90

Lees verder Blog deal van de week: 13.03. – 19.03.2017

Blog deal van de week: 20.02.2017 – 26.02.2017

Blog Deal van de week

Volgende maand gaan we weer de lente in. Ook al luidt het gezegde “een droge maart is een zomer te paard”, de zon laat zich nu weer vaker zien en is het niet meer zo ijzig koud. Tijdens de buitenritten of op stal is mijn dikke winterjas soms wat warm. Om niet zo “overdressed” te zijn, heb ik mijn lievelings bodywarmer maar tevoorschijn getoverd. De bodywarmer is deze week in de Blog deal voor een leuk prijsje te verkrijgen.

Lees verder Blog deal van de week: 20.02.2017 – 26.02.2017

Blog deal van de week: 13.02.2017 – 19.02.2017

Blog Deal van de week

Of je een beginnende ruiter bent, een ruiter met jarenlange wedstrijdervaring of jonge paarden opleert, in de paardensport gebeuren te vaak levensgevaarlijke ongevallen. Het gevaar schuilt soms in een klein hoekje. Paarden zijn vluchtdieren, die (ook al zijn ze super braaf en betrouwbaar) elk moment kunnen schrikken of struikelen. Dit kan grote gevolgen hebben. Daarom is beschermende kleding dragen een must, enkel zo is het risico op letsels te minimaliseren.

Lees verder Blog deal van de week: 13.02.2017 – 19.02.2017

Hoe ontspannen trailerladen?

trailerladen

Voor vele paarden is transport erg stressvol. Alleen al het zien van de trailer zorgt vaak voor angst. Je kan je paard ook niet zeggen; “Hey, we gaan lekker even een rondje in het bos draaien!”. Een paard is een vluchtdier, dus je moet je maar voorstellen hoe hij de trailer ziet. Een goede voorbereiding, veel geduld en regelmatige training kan hier veel helpen.

Lees verder Hoe ontspannen trailerladen?

Ruiterhulpen

Ruiterhulpen

Bij het rijden zorgen “hulpen” voor de communicatie tussen ruiter en paard. Deze hulpen bestaan uit gewichts-, been- en teugelhulpen. Naast een correcte ruiterzit zijn de hulpen cruciaal. Hulpen moeten fluisteren d.w.z bijna onzichtbaar zijn. Je denkt wat en je paard doet het gewoon. In theorie klinkt het makkelijk, echter in de praktijk vraagt het veel training en vooral geduld.

Lees verder Ruiterhulpen

10 voornemens voor een leuke sfeer op stal in 2017

10 voornemens voor een leuke sfeer op stal in 2017

Iedereen gaat filosoferen over zijn voornemens voor het nieuwe jaar. Wat wil je graag veranderen? Waar ga je aan werken? Wat ga je ondernemen? Maar meestal komt hiervan niet veel in huis! Voor een beter stalambiance is het altijd leuk samen dingen te ondernemen. De meeste van ons zitten namelijk meer op stal als thuis. Een leuke band met de stalgenoten is dus wel belangrijk. Onze planning voor 2017 is klaar. Wat hebben we in petto:

Lees verder 10 voornemens voor een leuke sfeer op stal in 2017

Top 5: gezonde beloningen voor jouw paard

Gezonde beloningen voor jouw paard

De Shetter van mijn beste vriendin is een echt circusartiestje. Hij leert ontzettend graag nieuwe trucjes en ja hoor, hij krijgt dan altijd iets lekkers als beloning. Er is echter één probleem: hij wordt snel te dik. En zo’n kleine Shet die tonnetje rond is, ziet er niet uit en is ongezond. Maar welke snoepjes maken niet dik en zijn bovendien gezond?

Lees verder Top 5: gezonde beloningen voor jouw paard

Paardentaal is lichaamstaal

Paardentaal

Wat is paardentaal? Onze paarden kunnen ons meestal beter verstaan, dan wij hen. Maar waarom? In haar blog legt Evelien ons uit hoe paarden met elkaar en met ons communiceren. In tegenstelling tot mensen doen paarden veel meer uit gevoel of uit instinct. Ze communiceren via hun lichaamstaal, hun gezichtuitdrukkingen of met geluid (zoals hinikken of briesen). Voor ons als mens is het dus niet altijd vanzelfsprekend deze “taal” te verstaan. Hoe reageren we op de juiste manier of wat wil mijn paard me nu juist vertellen?

Lees verder Paardentaal is lichaamstaal

Kerstmis: volop geschenkideeën voor de kids

geschenkideeën voor de kids

Julie heeft voor jullie enkele goede geschenkideeën paraat, die de kerstavond onvergetelijk zal maken en elk kinderhart sneller zal laten slaan. Ook wanneer het gewenste paard of pony niet onder de kerstboom zijn opwachting doet (wordt wat moeilijk met het inpakken en stilstaan). Niet gewanhoopt. . .er zijn super leuke alternatieven!

Lees verder Kerstmis: volop geschenkidee?n voor de kids